E- Commerce
FILL IN THE BLANKS:
1. HTTP stands for --------- Ans: Hypertext Transfer Protocol.
2. WWW stands for ----- Ans: World Wide Web
3. HTML stands for ------ Ans: Hyper Text Markup Language.
4. ---- are links that can take the user to new page. Ans: Hypertext
5. E mail stands for ------ Ans: Electronic mail.
6. E commerce stands for ----- Ans: Electronic commerce.
7. ------ facilitates oral communication. Ans: Voice mail.
8. ------ allows two or more people who are geographically separated to communicate over the phone. Ans: Audio conferencing.
9. ------ is an electronic meeting system that uses computers and networks.
Ans: video conferencing.
10. ------ is a term for communication tools that foster electronic communication in groups.
Ans: Groupware
11. SMTP stands for ----- Ans: Simple Mail Transfer Protocol.
12. ---- technology uses telephones, modems and scanners to transmit text. Ans: Fax
13. TCP stands for ----- Ans: Transmission control Protocol.
14. IP stands for ----- Ans: Internet Protocol.
15. EDI stands for ----- Ans: Electronic Data Interchange.
16. ERP stands for ----- Ans: Enterprise Resource Planning.
17. MIS stands for ----- Ans: Management Information System.
18. A ---- computer system provides general user services over the network. Ans: host
19. ---- is the unauthorized access and use of computer systems. Ans: hacking.
20. URL stands for ----- Ans: Uniform Resource Locator.
21. FTP stands for ----- Ans: File Transfer Protocol.
22. ---- is a menu based interface on the Internet retrieval tool. Ans: Gopher.
23. ---- is a network that provides users with discussion groups or forums. Ans: Usenet.
24. ---- is a command that connects the user to a remote machine. Ans: Telnet.
25. ---- refers to sending messages or files electronically. Ans: email
26. MIS stands for ---- Ans: Management Information system.
27. MIME stands for ----- Ans: Multipurpose Internet Mail Extension.
28. --- is a text file that defines regions using graphics files. Ans: Image map.
29. ---- is a search tool available on the Internet. Ans: Archie.
30. DNS stands for ----- Ans: Domain Name system.
31. WAIS stands for ---- Ans: Wide Area Information Server.
32. ---- is a search tool used to locate all files in Gopher sits. Ans: Veronica.
33. ---is the communication tools that foster communication in groups. Ans: groupware.
34. ---- are semi private networks located outside the firewall. Ans: extranets.
35. WORM stands for ----- Ans: Write once read many.
36. --- techniques use human attributes to provide high levels of assurance identity and authentication. Ans: Biometrics.
37. --- are plastic cards that look like credit cards and contain a microchip memory.
Ans: smart card.
38. Saving backups of software programs and data for future referenceor use is ----
Ans: archiving.
39. ATM stands for ---- Ans: Automatic Teller Machine
40. --- is a unit of measure of the rate of signal modulation. Ans: Baud
41. --- is the number of times per second that a transmitted signal changes
Ans: Baud rate.
42. --- is the medium on which data has been recorded for future use.
Ans: documents.
43. --- are the materials that help automate the documentation process.
Ans: documentation aids.
44. EDP stands for ---- Ans: Electronic Data Processing.
45. ARPA net stands for --- Ans: Advanced Research Project Agency Network.
46. VAN stands for ---- Ans: Value Needed Network.
47. --- is an example of rapidly growing information service. Ans: Internet.
48. --- is the process of combining the transmission character by character.
Ans: multiplexing.
49. --- allows a device to receive and send data simultaneously.
Ans: full duplex.
50. The documents in Internet are called ------ Ans: pages.
51. ---- is an example of a browser. Ans: Netscape Navigator
52. ----- strings of text that are links to other pages. Ans: hyperlink.
53. When hypertext pages are mixed with other media the result is called ---
Ans: hypermedia.
54. --- tag means start of bold facemode. Ans:
55. The commands inside the tag are called --------- Ans: directives.
56. The logical styles defined in a document are called ----
Ans: style sheet.
57. The ---- tag starts unordered list. Ans:
58. indicates ---- between text. Ans: boundary.
59. can be used for making ---- Ans: short tables.
60. ---- tag is used for making definition lists. Ans:
State True or False.
1. tag is used to indicate the start of a page. T
2. tag is not displayed on the page. T
3. tag indicates the page’s body. F
4. tag is used to indicate body of text. F
5. tag indicates italics. T
6.
tag indicates bulleted list. T
7. indicates numbered lsit. T
8.